Privatliv
Privatliv på mobilen: notifikationer, billeder i skyen og en delt telefon
På mobilen efterlader du spor flere steder end i browseren. Denne artikel handler om privatliv; reklamer og afspilning gennemgås i artiklen voksensider på mobilen.
Opdateret:
Notifikationer på låseskærmen
Hvis du har givet en side lov til at sende notifikationer, kan de blive vist på låseskærmen for alle, der kigger på telefonen. Fjern tilladelsen i browserens indstillinger for websites; fremgangsmåden står i artiklen om notifikationer og pop-ups.
Skærmbilleder og downloadede filer
Billeder og filer kan blive synkroniseret automatisk til skyen og dukke op på andre enheder, for eksempel på familiens fælles tablet. Tjek indstillingerne for sikkerhedskopiering af billeder.
Tastaturet og adresselinjen
Tastaturet lærer de ord, du skriver, og kan foreslå dem i andre apps. Adresselinjen foreslår til gengæld sider, du har besøgt. Et privat vindue begrænser det sidste, men ikke altid det første.
Når telefonen deles
Hvis du deler telefon eller tablet med andre, er en separat brugerprofil eller en separat browser mere pålidelig end at slette historikken. Nogle telefoner har også en sikker mappe, hvor apps og billeder kan ligge bag en ekstra lås. Hvis børn også bruger enheden, så slå forældrekontrol til.
Lås telefonen
Den vigtigste indstilling for dit privatliv er en skærmlås, som ingen kan gætte. Uden den hjælper de andre tiltag ikke meget.
Ofte stillede spørgsmål
Hvordan får jeg en side til at holde op med at sende notifikationer?
Fjern sidens tilladelse til notifikationer i browserens indstillinger for websites.
Bliver skærmbilleder gemt i skyen?
Ja, hvis du har slået sikkerhedskopiering af billeder til. Tjek indstillingerne for det.